Czars Village - Царское село
Царское село
Czars Village
Catherines Palace

Dette er en vodka med en helt fantastisk historie. Czars Village Vodka er lavet på en helt unik opskrift. Ved det kejserlige hof blev der drukket en særlig vodka til kroningsceremonierne, da disse fester gerne varede 3 dage krævede det nemlig en vodka af en helt særlig kvalitet. Denne vodka tillod altså de deltagende at feste 3 dage i træk uden at blive mærket. Man troede dog at denne opskrift var gået tabt under de store omvæltninger der foregik i Rusland efter monarkiets fald. Den oprindelige opskrift blev dog for nogle år siden fundet i et arkiv i kælderen på Tsarkoe Selo (Czars Village) museet. Vodkaen er destilleret med honning og tilført frugter fra majtræet og hindbærblade. Denne opskrift giver vodkaen en utrolig lækker, let og blød smag med sarte noter af frugt.

Ligesom opskriften har en særlig historie er flasken også unik. Ved de russiske kroningsceremonier blev der lavet en særlig flaske til disse lejligheder. Czars Village vodka flasken er en eksakt kopi af den eneste bevarede kroningskaraffel. Den blev designet af Fjodor Schechtel i 1913 til 300 års fejringen af Romanoff familiens regeringsperiode. Originalen bliver opbevaret i Tsarskoe Selo museet og bærer både det russiske imperies emblem og den sidste Kejser Nikolaj den Andens monogram. Czars Village Vodka er som sagt en eksakt kopi af denne flaske, og den bliver håndlavet i Tjekkiet. Det er en unik og smuk indpakning, og proppen er endda lavet 100% i glas. Da den er et symbol på det russiske monarki må den efter tradition ikke lægges på siden. Det er fantastisk at tænke på at den danske prinsesse Dagmar, moder til den sidste Zar, meget vel kan have drukket af netop den flaske som denne er lavet ud fra.

Czars Village vodka leveres desuden i en smuk gaveæske i gennemført design. Endnu en lækker vodka fra Ladoga destilleriet i Sankt Petersborg.

En fantastisk rig vodka med en fantastisk rig historie. Føl historiens vingesus.

Flasken kommer kun i 70cl flasker og er på 40%.

Vejledende salgspris er 500,-

 

Vodka Import Danmark CVR: 35093974

Torvet 8, 4100 Ringsted

Tlf: 23 95 28 81

aeberli@vodkaimport.dk